Pályázatírás

pályázatírás
pályázatírás
Pályázatírás
, az egy szakma. Ugyanolyan szakma, mint bármi más, amit hivatásszerűen végzünk.
Jelenleg a társadalom valamennyi szereplője részesülhet valamilyen pályázati forrásból, ugyanis annyira színes a paletta a pályázati kiírások tekintetében, hogy csupán ki kell használni a kínálkozó lehetőségeket. Leginkább ehhez szükséges a szaktudás. Manapság pályázhatnak hazai társadalmi szervezetek és alapítványok, önkormányzatok, intézmények, vállalkozások és magánszemélyek egyaránt többféle formában és témakörben. Mindenekelőtt első lépésként a projektötletre van szükség, amelyhez meg kell keresni azt a pályázati formát, ahonnan a támogatás igényelhető a tervezett tevékenység megvalósításához.
 

 
A pályázatírás dokumentációja az alábbi elemekből tevődik össze:

 • Pályázati felhívás
 • Pályázati útmutató
 • Pályázati formanyomtatvány (adatlap)
 • Egyéb fontos információk, dokumentumok

Pályázatírás lépései:

1. Adatok – a projekt címe és alapadatai, a pályázó elérhetősége, banki adatok

2. Projektleírás – amely a projekt megvalósítás teljes folyamatának ismertetését
jelenti.
 • A tervezett projekt rövid összefoglalása:
 • A tervezett projekt célja:
 • A projekt várható eredményei és hatásai:
 • A projektben részt vevő partnerintézmények szakértelme és feladatai:
 • Monitoring (nyomonkövetés) és értékelés, azaz hogyan biztosítják a projektütemterv szerinti végrehajtását és a munka értékelését:
 • Az eredmények terjesztése (disszemináció):
 • A tevékenységek ütemezése és időterve, azaz egy áttekinthető munkaterv,az egyes feladatok végrehajtásáért felelősök megjelölésével.
3. Költségvetés

4. Mellékletek: a pályázati kiírás szerinti dokumentumok csatolása

A pályázatírás főbb lépéseiben nincs különbség a hazai és az EU-s pályázatírás között, ám az EU-s pályázatokhoz több mellékletet (pl. részletesen kidolgozott cselekvési tervet, konzorciumi szerződést, stb.) kell csatolni. Ez azért is érthető, hiszen ezeken az EU-s pályázatokon sokkal magasabb összeg nyerhető el vissza nem térítendő támogatásként, mint a hazai pályázatok esetében.

Az utóbbi időben egyre gyakoribb, hogy a teljes pályázati eljárás elektronikus úton történik egy arra kijelölt elektronikus pályázatkezelő rendszeren keresztül.

Sikerdíjas pályázatírás

sikerdijas_palyazatiras
sikerdíjas
pályázatírás
Sikerdíjas pályázatírás - ez azt jelenti, hogy csak nyertes pályázat esetén kell fizetni a pályázat megírásáért. Az esetek többségében a sikerdíj kifizetése nem egy összegben történik, hanem előre – szerződésben - meghatározott részletekben. Egyösszegű a sikerdíj kifizetése, ha a pályázaton elnyerhető összeg 5 millió Ft., vagy az alatti, és a megítélhető összeg sávos rendszerű, azaz előre tervezhető a pályázatot benyújtó szervezet előző évi mérlege alapján.
A legtöbb esetben a sikerdíj összege tartalmazza a pályázati szakasz lezárását követő feladatok, jelentések (pénzügyi, szakmai) elkészítését is.
Kérésre pályázatfigyelést is vállalunk, szívesen segítünk a projektötlet alapján a megfelelő pályázat kiválasztásában.

Néhány esetben a pályázatírás díja a fent leírtaktól eltérő is lehet, azaz egyedi megállapodás alapján kerül meghatározásra.Bármit megkaphatsz az életben, amit csak akarsz, ha eleget segítesz másoknak megkapni azt, amit akarnak
(Zig Ziglar)

Ügyfélkapu